Banner voor de Unigarant fietsverzekering met schoolkinderen op de fiets

Fietsverzekering

U heeft de mogelijkheid om uw fiets alleen tegen diefstal te verzekeren. Maar u kunt ook kiezen voor de uitgebreide Diefstal en BeschadigingPlus dekking!

Diefstal

Bij diefstal direct een nieuwe fiets. Met ANWB fietsverzekering komt alles weer goed. U bent volledig verzekerd tegen diefstal. Wordt uw fiets in de eerste drie jaar gestolen, dan krijgt u kosteloos direct een nieuwe. Van hetzelfde merk en hetzelfde type, ook bij prijsstijgingen. U gaat er dus nooit op achteruit.

Diefstal en BeschadigingPlus

Nagenoeg alle schade aan uw fiets is verzekerd. De uitgebreide dekking BeschadigingPlus bevat naast diefstal drie onderdelen, waarbij u en uw fiets in elke situatie goed verzekerd zijn.

Beschadiging
Als uw fiets beschadigd raakt, bijvoorbeeld door een val of een aanrijding, dan wordt dat vergoed. Gaat uw fiets binnen de eerste drie jaar door aanrijding of vandalisme totaal verloren? Dan levert uw tweewielerspecialist u een nieuwe.

Verhaalsrechtsbijstand
Ontstaat er tijdens het fietsen op uw fiets (letsel)schade door de schuld van iemand anders? Dan zorgt ANWB ervoor dat deze schade wordt verhaald op de aansprakelijke verkeersdeelnemer.

Ongevallen
U wilt er niet aan denken, maar raakt u blijvend invalide of komt u te overlijden als gevolg van een ongeval met uw fiets, dan keert ANWB uit aan u of uw nabestaanden.

Verzekering

Drie- of vijfjaars verzekering

U kunt uw fiets verzekeren voor een vaste periode, namelijk drie of vijf jaar. Dat betekent dat u de premie voor die periode in een keer bij aanvang van de verzekering betaalt.

Verzekering aanvragen

Doorlopende verzekering

U kunt ook kiezen voor de ANWB Doorlopende Fietsverzekering. Deze heeft een looptijd van een jaar. Bij het sluiten van de verzekering betaalt u een jaarpremie. Maandbetaling is ook mogelijk. Na een jaar ontvangt u automatisch een verlengingsvoorstel.

Extra voordelen van doorlopend

  • Automatische verlenging.
  • Na het eerste jaar op elk moment opzegbaar.
  • Verzekering loopt door bij totaal verlies en een nieuwe fiets.
  • Premiebetaling per jaar, maar ook per maand (minimum premie € 4,-) mogelijk.

Voor alle fietsen
De ANWB fietsverzekering geldt voor alle soorten fietsen. Het maakt dus niet uit of u rijdt op een stadsfiets, sportieve fiets of E-bike. Tweedehands of gloednieuw. De E-bike heeft een eigen informatiefolder.

ANWB Pechhulp voor E-bikes

Pech onderweg komt ongelegen. Maar met de ANWB Pechhulp is het probleem zo verholpen. Dankzij een (nood)reparatie bent u snel weer op weg. Is reparatie onderweg niet mogelijk, dan wordt u, samen met uw E-bike naar een tweewielerspecialist gebracht of gratis vervoer van u en uw fiets.

Wilt u graag de brochures en de voorwaarden doornemen klik op de betreffende bestanden:
ANWB voorwaarden fietsverzekering 3-en 5 jaars FTS UGD 03-16
ANWB voorwaarden doorlopende fietsverzekering DFT UGC 03-16

Let op: gebruik altijd een ART goedgekeurd slot, met 2 sterren.

Wat te doen bij diefstal?

  • U dient direct aangifte te doen bij de politie, dit kan ook online.
  • U kunt dit schadeformulier hier downloaden of telefonisch aanvragen via telefoonnummer 0528-299999
  • U dient altijd twee originele fietssleuteltjes te kunnen overleggen
  • Het proces verbaal, sleutels en schadeformulier kunt u vervolgens bij ons in de winkel afgeven. Wij zorgen voor de verdere afhandeling. In de meeste gevallen weten we binnen een paar minuten of u een nieuwe fiets kunt uitzoeken.

Wat te doen bij verlies van een van de fietssleutels?

Als u een fietssleutel verliest, dient u direct een orginele nieuwe sleutel te laten bijmaken en dient u Unigarant hiervan bij voorkeur per e-mail op de hoogte te stellen.

Via deze link originele fietssleutels kunnen originele sleutels makkelijk bijgemaakt worden. Via een eenvoudige navigatie kunnen sleutels besteld worden. Deze worden naar uw adres opgestuurd.