Hoe kies ik mijn elektrische fiets?

In 1998 introduceerde Sparta de eerste elektrische fiets. Daarna zijn ze nooit meer stil blijven staan: jaar na jaar zijn ze het meest bekroonde merk. Ze bieden nu meer en betere modellen dan welke andere fabrikant ook. Voor gezinnen, forenzen, tourfietsers en hippe stadsmensen. Sparta heeft zelfs een elektrische tandem en een elektrische vouwfiets.

Kies jouw perfecte elektrische fiets

Voor iedereen is er wel een passende elektrische Sparta fiets. Maar het grote aanbod maakt de keuze niet altijd makkelijk. De elektrische Sparta kiezer helpt u op een leuke en handige manier uw ideale fiets te vinden waarbij u in een paar eenvoudige stappen advies krijgt over de best passende oplossing die aansluit bij uw wensen. Ook geeft de kiezer aan welke alternatieve opties we u adviseren. Maar er is meer!

Meer weten?

De ION®, is al jaren een enorm succes. Een stijlvolle fiets naar uw eigen smaak met het profijt van de trapondersteuning als een duwtje in de rug. De energie wordt geleverd door een accu die óf onzichtbaar in het frame is weggewerkt, óf uitneembaar op de achterdrager van de fiets zit. De energie gaat naar de stille hulpmotor die je de extra vaart geeft. Naast de geavanceerde ION® heeft Sparta ook varianten met een eenvoudige trapbekrachtiging en prachtige elektrische lifestyle specials.

Bekijk onderstaande vragen als u meer wilt weten over elektrische fietsen. Of maak gewoon een proefrit bij ons! ‘De’ erkende Sparta dealer in Alphen aan den Rijn.

Wat is een elektrische fiets eigenlijk?

Dat is een fiets die bij iedere trapbeweging een extra zetje geeft. Hierdoor wordt het fietsen makkelijker, lichter en comfortabeler. Sparta biedt twee soorten elektrische fietsen, de Sparta ION® en de Sparta E-motion. De Sparta ION® heeft een trapkrachtsensor die meet hoe hard u trapt. De inspanning die u levert wordt gemeten waarna de motor meer of minder ondersteuning geeft. De Sparta E-motion heeft een lagere prijs en werkt met een speedsensor.

Hoe kies ik een elektrische fiets?

Sparta heeft als marktleider het meest uitgebreide assortiment elektrische fietsen. Deze fietsen hebben verschillende eigenschappen. Het doel waarvoor de fiets wordt gebruikt bepaalt voor een groot deel welke fiets het beste bij u past. Sparta biedt voor ieder gebruiksdoel en in iedere prijsklasse een fiets. Om voor uzelf te bepalen welke fiets het beste bij u past, kunt u gebruik maken van de Elektrische Sparta Kiezer. Lees meer.

Waar wil ik de accu en de motor?

De accu kan op diverse plaatsen verwerkt zijn. De locatie van de accu bepaalt vaak de plaats van de motor. De accu kan achterop onder de bagagedrager van de fiets bevestigd zijn. Deze accu is uitneembaar. Verder kan de accu onzichtbaar weggewerkt zijn in het frame. Daarnaast heeft Sparta sinds kort een variant met een accu die in het frame verwerkt is en bovendien uitneembaar is. De voordelen van de verschillende accu’s hebben wij voor u op een rijtje gezet. Lees meer.

Hoe sterk moet de accu zijn?

De accu moet sterk genoeg zijn om u te brengen waar u wilt zijn. De actieradius is hierbij van belang. De actieradius bepaalt namelijk hoe ver u met de fiets kunt fietsen. Het aantal Wattuur is hierbij doorslaggevend. Hoe hoger het aantal Wattuur, hoe hoger uw actieradius en hoe verder u kunt fietsen. Lees meer.

Wat staat er allemaal op de display?

Er zijn verschillende displays beschikbaar. Voor de Sparta ION® wordt meestal de Premium Display gebruikt. Hierop zijn meer dan 15 functies af te lezen. Hierbij moet u denken aan tijd en temperatuur, gemiddelde en maximum snelheid, ritinformatie, weergave van service en, niet geheel onbelangrijk, hoe ver u nog kunt fietsen voordat de accu opgeladen moet worden. De display is makkelijk te bedienen en heeft een duidelijke menustructuur. Lees meer.

Wat vinden anderen?

Wellicht bent u benieuwd naar de mening van andere consumenten over de Sparta ION®. Ruim 300.000 consumenten hebben al een gratis proefrit gemaakt. Bekijk de verrassende reacties van 6 consumenten die hun proefrit lieten filmen.